Akupunktur Lillestrøm

Søker du etter akupunktur i Lillestrøm, eller lurer på om det er aktuelt for deg? Da kan vi hjelpe deg.

Akupunktur ved Lillestrøm muskel- og leddklinikk:

Akupunktur er en behandlingsform med historiske røtter i tradisjonell kinesisk medisin (TKM), det er en av de eldste behandlingsformer i verden og ser på kroppen som en helhet, samt at at ulike plager og tilstander kan henge sammen. I TKM brukes ulike terapiformer som akupunktur, øreakupunktur, koppingmassasje, tuinamassasje, samt varmebehandlende moxa. I tillegg kommer mer moderne behandlingsmetoder som intramuskulær stimulering, dry-needling og triggerpunktsbehandling som også benyttes her på vår klinikk i Lillestrøm.

Akupunktur sees på som en naturlig behandlingsform og har svært få kjente bivirkninger.

Akupunktur

Akupunktur har vært brukt som behandlingsmetode i Østen i flere tusen år, og også senere i Europa. Akupunktøren benytter svært tynne, sterile nåler som stikkes i bestemte punkter på kroppen for å stimulere bindevev, det perifere og det sentrale nervesystemet. 
I Vesten er akupunktur mest kjent for sin smertelindrende effekt, men benyttes til langt flere helseplager. Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler i sine retningslinjer akupunktur for en rekke plager som bl.a angst, stress, uro, kvalme, søvnproblemer, astma, hetetokter, menstruasjonsplager, urinlidelser, IVF, søvn, bihulebetennelse, allergi, kvalme i forbindelse med svangerskap og kreftbehandling, smerte, migrene, tennisalbue, ryggsmerter, og muskel- og skjelettplager. 

Kilde: Akupunkturforeningen. 

Vi kan kan blant annet hjelpe deg med:

 • Kroniske ryggsmerter, nedsatt bevegelighet.
 • Tennis- /golfalbue, musearm
 • Kneskader og muskelstrekk
 • Idrettsskader
 • Akillesproblemer og leddbåndskader
 • Muskelspenninger
 • Nakke- og skuldersmerte
 • Hodepine og svimmelhet

Som naprapat i Lillestrøm er klinikken en av de første etablerte naprapat klinikkene i Skedsmo.

  Sandra, vår akupunktør på Lillestrøm muskel- og leddklinik er utdannet med Bachelorgrad ved Akupunkturhøyskolen i 2011 og er medlem av Akupunkturforeningen (MAF). Hun har tidligere hatt sin akupunkturpraksis både i Oslo og Strømmen. I 2018 flyttet hun sin praksis for å tilby akupunktur i Lillestrøm. Hun behandler ulike typer tilstander og ubalanser som lettere psykiske plager som angst, indre uro og stress, muskel- og skjelettplager, smertelindring, kvinnehelse,samt behandling av gravide gjennom hele svangerskapet. 

  Hva skjer under akupunktur -behandling ved Lillestrøm muskel- og Leddklinikk: 

  Ved første konsultasjon går akupunktøren grundig gjennom sykehistorien og pasientens generelle helse. I samtale mellom terapeut og pasient kommer det ofte frem ting som terapeuten setter i sammenheng med plagene eller ubalansene til pasienten. 
  Utifra denne informasjonen vil akupunktøren tilpasse behandlingen til den enkelte pasient. 

  Sterile engangs akupunkturnåler settes i utvalgte akupunkturpunkter og blir stående opptil 20-30 min. Ved behov kombineres gjerne ulike teknikker som triggerpunktbehandling/ dry needling, intramuskulær stimulering (IMS), elektroakupunktur eller andre metoder som koppingmassasje, eller varme behandling og massasje. 

  Søker du akupunktur lillestrøm kan vår akupunktør hjelpe deg innen følgende felt:

  Angst, stress og uro: 

  Ved lettere psykiske- og emosjonelle plager som angst, uro og stress kan akupunktur oppleves beroligende. 
  Akupunktøren vil her gjøre en individuell vurdering, og kan i tillegg gi veiledning om kosthold, livsstil og søvnrutiner. I akupunkturfaget ser vi på mennesket som en helhet og setter ofte kroppslige og psykiske plager i sammenheng. En vesentlig del av konsultasjonen vil derfor også bestå av samtale.
  Akupunktur kan være et supplement til annen type behandling, som feks samtaleterapi og medikamentell behandling. 

  Kvinnehelse: 

  Akupunktur benyttes ofte mot en rekke ulike plager som feks. hetetokter, overgangsplager, hormonelle ubalanser, PMS, menstruasjonssmerter, urinveisinfeksjon, hodepine, migrene, smertelindring, bihulebetennelse, samt gravide gjennom hele svangerskapet. 

  Muskel- og skjelettplager: 

  Akupunktur er mest kjent for sin smertelindrende effekt og brukes ofte mot plager i muskel- og skjelettapparatet. 
  Vanlige tilstander er musearm, tennisalbue, «frozen shoulder», stiv og øm nakke, rygg og skuldre, korsryggsmerter, hofte- og seteplager og leddsmerter.
  Vår akupunktør på Lillestrøm muskel- og leddklinikk bruker ulike behandlingsformer som elektroakupunktur, intramuskulær stimulering (IMS), triggerpunktsbehandling, dry-needling, klassisk akupunktur, massasje og koppingmassasje for lindring av smerter i muskel- og skjelettapparatet.

  Gravide og modningsakupunktur:

  Vår akupunktør her ved Lillestrøm muskel- og leddkninikk har spesialisert seg innenfor svangerskapsplager og samarbeider med flere  jordmødre i Lillestrøm og omegn.

  Akupunktur kan benyttes i hele svangerskapet og er en trygg behandlingsform dersom den blir utført av en kvalifisert akupunktør. Akupunktur benyttes til en rekke plager under graviditeten som feks. kvalme, oppkast, søvnløshet, hodepine, ulike typer bekkenplager, sure oppstøt, fordøyelsesbesvær og lavt energinivå.

   

  Modningsakupunktur anbefales fra uke 36 og forbereder kropp og sinn til fødselen og kalles også fødselsforberedende akupunktur. Vår akupunktør gir veileding og råd i forbindelse med redsel rund graviditet og fødselsangst og, samt at hun bruker sin bakgrunn som yogalærer til å lære pusteteknikker. 

  Ved modningsakupunktur øker sirkulasjonen til livmorhalsen, og undersøkelser viser at fødsel går raskere og gir færre komplikasjoner hos fødende som har benyttet seg av modningsakupunktur.

  Akupunkturfaget dekker et stort felt innenfor helse og har du behov for akupunktur i Lillestrøm, kan vår akupunktør hjelpe deg ulike type plager som hodepine, migrene, svimmelhet, nakke og skulderplager, uro og tankekjør, samt med gravide gjennom hele svangerskapet. 

  Dersom du søker akupunktur i lillestrøm – området, har vi online booking og kort ventetid. 

  Kommer du til Lillestrøm med tog, kan du gå av ved Lillestrøm stasjon, så ligger klinikken noen minutters gange derfra.

  Kommer du til lillestrøm med buss, kan du benytte deg av Nittedalsgata holdeplass.

  Velkommen til akupunktur lillestrøm muskel- og leddklinikk.